Danskerne har lært at køre glatkørsel

Flere uger med glatte veje har virket som et glatførekursus for danskerne. Torsdag er mange blevet hjemme.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om både Falck og Dansk Autohjælp har rygende travlt på grund af vintervejret, så er der tegn på. at danskerne er blevet bedre til at køre bil på de sneglatte vinterveje. Det mener pressechef hos Falck, Mikkel Andreas Beck.

- De sidste uger har virket som et glatførekursus for danskerne. Onsdag var der 24 mindre uheld og mig bekendt inden større. Det kunne have været meget værre, hvis det havde været den første sne. Det tager lige nogle dage at vænne sig til det, siger Mikkel Andreas Bech.

Siden midnat har Falck fået omkring 250 opkald. Og det er overraskende få.

- I Region Sjælland, hvor vejret er værst, har vi kun fået 22 opkald de sidste to timer. Det er et tegn på, at mange har valgt at blive hjemme i dag, hvilket er en rigtig god idé, siger Mikkel Andreas Beck.

Hos Falck har man også lagt mærke til, at det har en stor effekt, de gange politiet har frarådet udkørsel.

- Antallet af opgaver falder med det samme, når politiet fraråder udkørsel, og vi råder stærkt til, at man lytter til politiets advarsler, siger Mikkel Andreas Beck.

Hele den sydlige del af Danmark er torsdag hårdt ramt af snevejret, og i Region Sjælland har Falck i tre tilfælde fået hjælp fra pansrede mandskabsvogne.

Onsdag var den travleste dag i 2010 hos både Falck og Dansk Autohjælp, især fordi de ekstreme kuldegrader medførte mange startproblemer. Tilsammen foretog de to selskaber mere end 8000 assistancer.

Også torsdag bliver med sikkerhed en travl dag, da mange mennesker skal af sted på juleferie. Falck har mulighed for at indkalde yderligere mandskab, hvis det skulle blive nødvendigt, oplyser Mikkel Andreas Beck.

I øjeblikket kan bilisterne nogen steder i Region Sjælland risikere at skulle vente i flere timer på assistance.

/ritzau/