Danskerne gav over 100 millioner kroner til kampen mod uretfærdighed

100.270.616 kroner blev det endelige resultat, da årets Danmarks Indsamling kulminerede med et indsamlingsshow på DR1.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne var i det gavmilde hjørne, da Danmarks Indsamling kulminerede lørdag aften i et stort TV-show på DR1.

Da værterne Louise Wolff og Nikolaj Koppel ved midnatstid takkede af fra Terminalerne i Københavns Nordhavn, havde indsamlingen givet mere end 100.000.000 kroner til konkrete projekter, der skal mindske den uretfærdighed, som nogle steder i verden frarøver voksne, børn og hele befolkningsgrupper chancen for at skabe sig en bedre tilværelse.

Det nøjagtige beløb blev på 100.270.616 kroner, som overgår den tidligere indsamlingsrekord på 87 millioner kroner fra 2014 - hvis man ser bort fra 2010, hvor indsamlingen ekstraordinært både gik til Afrikas kvinder og det jordskælvsramte Haiti og i alt samlede 132 millioner kroner.

»Det her er ganske enkelt fantastisk. Det er simpelthen så stort af danskerne, der er stillet op med et engagement, som overgår alt, vi tidligere har set - fra børnenes gode gerninger til skoler, institutioner og virksomheder der har gjort en kæmpe indsats. Det er vi utrolig taknemmelige for,« siger talsmand for Danmarks Indsamling, Karin Aaen, som til daglig er kommunikationschef hos UNICEF Danmark.

Det er de 12 største humanitære organisationer og DR, der står bag Danmarks Indsamling, som går til 12 konkrete projekter, som på hver deres måde bekæmper uretfærdigheder til gavn for de dårligst stillede i nogle af verdens fattigste lande.

Pengene går blandt andet til at støtte småbønder som krænkes dagligt af store mineselskaber i Ghana i jagten på guld, og til at sørge for at børn i Togo får papir på deres eksistens, så de kan få en uddannelse, fortæller Karin Aaen.