Danskerne går på arbejde for at gøre en forskel

En ny kortlægning viser, at det ikke er lønnen, men derimod følelsen af at gøre en forskel, der giver danskerne lyst til at arbejde.

Det er ikke den månedlige lønseddel, der giver danskerne arbejdsglæde. Det er derimod følelsen af at være til gavn og glæde, der får os til at stå ud af sengen og tage på arbejde hver dag.

Det er resultatet af en stor kortlægning, som Institut for Lykkeforskning og den kristelige fagbevægelse Krifa står bag, skriver Politiken.

Kortlægningen er lavet på baggrund af besvarelser fra mere end 2.500 danskere, der er blevet spurgt om, hvad der giver dem lyst til at arbejde.

Direktør for Institut for Lykkeforskning Meik Wiking er ikke så overrasket over kortlægningens resultat.

»Som menneske er det nok helt grundlæggende, at vi gerne vil have mening med det, vi laver, og arbejde for det gode. Arbejde giver jo også identitet til os som personer. Det er ganske almindeligt at få spørgsmålet »Hvad laver du?« meget tidligt i en samtale med en person, som man ikke kender i forvejen,« siger han til Politiken.

Han påpeger, at et tidligere studie har vist, at der skal meget store lønstigninger til, før folk får lyst til at skifte job på grund af lønnen.