Danskerne betaler for fitness uden at træne

Fire ud af ti har på et tidspunkt været medlem af et fitnesscenter uden at bruge det.

Mange har tilmeldt sig et fitnes-center - uden at komme der. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Annelene Petersen

Hele 40 procent af danskerne på et tidspunkt har været medlem af et fitnesscenter uden at bruge det - eller kun sjældent. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet i for 24timer.

Kasper Lund Kirkegaard, der er forskningsansvarlig ved Danmarks Idræts-forbund og tidligere idrætsforsker ved Syddansk Universitet, har lavet flere undersøgelser om danskernes tilknytning til fitness-centre. Han forklarer, at det store antal passive medlemmer dels skyldes, at træningsformen er så uforpligtende, at det er nemt at springe over.

- Fitness kan blive så fleksibelt og uforpligtende, at man faktisk har ret nemt ved at springe over, når man har muligheden for det. Ofte med den undskyldning, at man bare gør det i morgen, siger Kasper Lund Kirkegaard til 24timer og forklarer, at de inaktive medlemmer ofte er de personer, som er startet med at træne alene.

Han mener, at fitnesscentrene har et ansvar for at motivere deres passive medlemmer ved at satse langt mere på personlig service og guides, som tager højde for det enkelte medlems behov.

Morten Brustad, der er talsmand for brancheforeningen Dansk Fitness & Helse Organisation, mener, at det er kundernes eget ansvar, om de vil bruge deres medlemskab.

Sundhedspsykolog Tacha Reinhold Hviid tror, at mange undlader at melde sig helt ud af fitnesscentret, fordi det kan være et stort personligt nederlag at kvitte sit abonnement. Derfor vælger mange at fortsætte som medlem, mens de håber, at de kommer ned i fitnesscentret på et tidspunkt, siger hun til 24timer.

BNB