Danskere: Urmager gik for vidt

Urmager gik over stregen, da han forsvarede sin forretning ved at skyde røvere med et ulovligt våben. Det mener seks ud af 10 danskere ifølge ny meningsmåling.

Det var ikke i orden, da urmager Michael Woolhead skød og sårede to røvere under et røveri den 16. januar. Det mener 61 procent af de danskere, som analyseinstituttet Catinét har spurgt i en undersøgelse foretaget for Ritzau.

Efter at danmarks pt. mest berømte urmager blev varetægtsfængslet dagen efter røveriet, har debatten gået højt. Var urmageren i sin gode ret til at forsvare sig selv og sin forretning, eller gik han over stregen ved at skyde mod de tre røvere, som truede ham og hans niece med pistolattrapper?

Urmageren havde ulovligt anskaffet sig en pistol, efter at han tidligere havde oplevet adskillige røverier.

Deltagerne i undersøgelsen har ikke taget konkret stilling til sagen om urmageren, men de er på baggrund af den sag blevet spurgt, om de generelt finder det moralsk i orden at forsvare sig med et ulovligt skydevåben, hvis man føler sig truet. Det svarer kun 34 procent ja til, mens fem procent svarer "ved ikke". De sidste 61 procent tager afstand fra sådan en handling.

Undersøgelsen bygger på svar fra 1104 personer over 18 år i perioden fra d. 19. til den 25. januar.

/ritzau/