Danskere spiller »WOW« som aldrig før

Op mod en kvart million danskere spiller World of Warcraft. Ikke overraskende forklarer lektor, som forventer at udviklingen vil forsætte.

Foto: INA FASSBENDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er snart lige så mange danskere, der spillere computerspillet World of Warcraft, som der er indbyggere i Århus. Det oplyser Tom Lindgren, kommunikationsmedarbejder i selskabet ActivisionBlizzard, som står bag spillet.

Men at op mod en kvart million danskere hver måned betaler de omkring 100 kroner, det koster at deltage i de virtuelle løjer, og desuden bruger tusindvis af timer på at leve i en virtuel verden, overrasker ikke Lektor i Medievidenskab for Syddansk Universitet, Bo Kampmann Walther.

»Spillet giver muligheden for at komme væk fra den triste hverdag og udforske en fremmed verden sammen med sine venner. En verden som på mange måder minder om Ringenes Herre og de rollespil, som den nuværende generation af 30-årige er vokset op med«

Han påpeger, at netop World of Warcraft har udmærket sig ved at kombinere en helt utrolig verden med utallige muligheder for at dyrke socialt samvær med andre mennesker:

»Spillet spilles på flere niveauer. Man skal opbygge sin karakter med udstyr og evner, og samtidig spille sammen i store grupper. Det er et meget socialt spil, som giver udfordringer til alle uanset hvilket niveau de spiller på,« forklarer Bo Kampmann, som forventer, at flere og flere voksne vil spille spil som World of Warcraft i fremtiden