Danskere i Syrien skyder efter fotos af kendte

Dansktalende oprørere i Syrien bruger fotos af en række kendte danskere Danmark som skydeskive. Blandt andre tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. Youtube fjerner videoen.

I en ny propagandavideo på Youtube kunne dansktalende oprørere i Syrien ses skyde til mål efter kendte danskere med automatrifler. I videoen taler Abu Khattab, der er en central figur i den yderliggående salafist-bevægelse "Kaldet til Islam".

»Derfor mine kære brødre, som profeten sagde: Særligt styrken ligger i at sigte. Derfor er det vigtigt, at vi sigter mod de frafaldne muslimer og vantro, som angriber Islam,« siger Khattab, inden han sammen med tre andre skyder til måls mod billederne af Anders Fogh, Naser Khader, Kurt Vestergaard, Lars Hedegaard, Morten Storm og Ahmed Akkari.

Samtidig opfordrer musikken i videoen til at kæmpe mod dem, "der angriber muslimerne" og ikke at "frygte døden" i den forbindelse.

Over for DR Nyheder vurderer den tidligere operative chef hos Politiets Efterretningstjeneste (PET) Hans Jørgen Bonnichsen, at videoens indhold formentlig er en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om trusler.

»Det er helt klart en trussel, men det er endnu vigtigere, at PET vurderer, om det udgør en reel risiko,« siger han.

Ahmed Akkari, der i den seneste tid har rettet en skarp kritik mod islamister, er overrasket over voldsomheden i videoen.

»Det er utrolig ubehageligt, at det kan komme der til. Jeg har bare stået med et krus i hånden ved et arrangement. Men det viser også, hvor langt væk fra fornuften disse mennesker er,« siger han med henvisning til, at det billede, som islamisterne i videoen skyder til måls efter, viser Akkari med et krus med et billede af en af de 12 Muhammed-tegninger.

Et krus Akkari fik overrakt ved et arrangement torsdag i Trykkefrihedsselskabet.

Videoen har i løbet af i dag været offentligt tilgængelig på mediet Youtube, men er nu blevet fjernet, fordi den ifølge selskabet opfordrer til såkaldt hate crime - hadforbrydelser.