Danskere byder flygtninge velkommen på hovedbanegården

Flere hundrede mennesker er troppet op på hovedbanegården i København for at byde flygtninge, der ankommer med tog, velkommen til Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Plastikposer med mad, drikkevarer og bleer.

Det er blot nogle af de ting, flygtninge er blevet budt velkommen med, efter at de mandag er steget ud af toget på Hovedbanegården i København.

Flere hundrede mennesker er mandag stimlet sammen for at tage imod flygtninge. Udover basale nødvendigheder som mad og drikke i hvide plastikposer bærer de skilte med teksten »Refugees Welcome« og »Welcome Home Refugees« på både engelsk og arabisk. Det fortæller Berlingskes reporter på stedet.

Mange af danskerne, som byder flygtningene velkommen, skulle oprindeligt bare videre med toget eller bussen, men de har taget et skilt eller en pose med mad i hånden for at signalere, at danskerne er klar til at hjælpe dem, lyder det videre.

Berlingske har talt med flere flygtninge, som slet ikke er interesseret i at blive i Danmark, men vil videre til Sverige.

Velkomsten på Banegården er efter sigende heller ikke et forsøg på at overtale flygtningene til at blive, men mere en slags hjælpende hånd til flygtninge, der gerne vil videre til Sverige. Hjælpen består eksempelvis i at købe billetter til dem og sørge for, at de kommer med det rigtige tog.

DSB oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at de følger situationen tæt.

»Vi har flere mennesker, der byder flygtninge velkommen her på banegården. De har forskellige poser med vand og mad med til flygtningene. Og så har vi en situation, hvor vores tog fra Rødby er forsinkede. Det er de, fordi politiet skulle udføre noget arbejde, som har taget noget tid,« siger Tony Bispeskov, trafikinformationschef i DSB.

Flere flygtninge har mandag taget færgen fra Puttgarden til Rødby og derfra videre med tog til København.