Dansker varetægtsfængslet i hackersag

Retten på Frederiksberg har sendt dansker, der sammen med en svensker er sigtet for at hacke politiets registre, bag tremmer frem til juli.

Foto: Allan Lundgren

Danskeren, som er anklaget i sagen om hacking af politiets registre hos IT-leverandøren CSC, er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det oplyser Retten på Frederiksberg.

Varetægtsfængslingen skete til trods for, at den sigtede nægtede sig skyldig. Men retten fandt beviserne mod ham stærke nok til at sende ham bag tremmer.

Ifølge Københavns politidirektør, Thorkild Fogde, har den varetægtsfængslede ikke ønsket at forklare sig til politiet, og hvorvidt han gjorde det i retten, er ikke offentligheden bekendt, fordi grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre.

Ifølge tv2.dk er manden en dansk IT-konsulent. Sammen med svenskeren Gottfrid Svartholm Warg, der er medstifter af fildelingstjenesten The Pirate Bay, og som Danmark kræver udleveret fra Sverige, er han mistænkt for at have hacket CSC i perioden 7. april til 27. august 2012. Ifølge politiet har de sammen udnyttet en sårbarhed i CSCs server til at skaffe sig adgang til fortrolige oplysninger og flere millioner CPR-numre.

Derudover har danskeren ifølge sigtelsen også hacket oplysninger fra 10.000 tjenestemænd, skriver tv2.dk. Det gælder e-mails og passwords, som den svenske mistænkte derefter har modtaget.

Danskeren kærede ikke kendelsen, og derfor skal han sidde varetægtsfængslet frem til 4. juli.