Dansker udleveres til nazi-retssag tirsdag

Den 33-årige dansker, der af tyske myndigheder mistænkes for at have distribueret nazi-propaganda, har fået afslag på at få sin sag behandlet af Højesteret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 33-årige danske mand, der er blevet krævet udleveret til Tyskland, mistænkt for at have distribueret nazistisk musik, der opfordrer til racehad, får ikke sin sag behandlet igen.

Landsretten besluttede i december, at manden skulle udleveres. Han anmodede derefter om at få sin sag for Højesteret - men Procesbevillingsnævnet har netop sagt nej, oplyser den 33-åriges forsvarer, Mikael Skjødt.

- Det betyder, at han skal udleveres til Tyskland, og anklagemyndigheden har oplyst, at tyskerne kommer for at hente ham på tirsdag, siger forsvareren.

Vil blive anholdt igen
Han tilføjer, at politiet derfor vil tage ud at anholde den 33-årige inden længe.

Manden blev oprindelig anholdt i august måned i Nordsjælland - i en større aktion - og sad varetægtsfængslet indtil lige før nytår.

Forsvarsadvokaten er skuffet over procesbevillingsnævnets afgørelse.

- Hvis en sag med en dansk statsborger, der skal udleveres til udlandet, ikke er af principiel karakter eller af væsentlig betydning, så den skal behandles i Højesteret, hvad er så? spørger han retorisk.