Dansker skudt under narkojagt i Sverige

En dansk mand blev tirsdag skudt i begge arme under en større smuglersag på den anden side af Øresund.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 26-årig dansker blev tirsdag aften skudt af svensk politi, da han sammen med to andre mænd forsøgte at modsætte sig en anholdelse i det sydlige Sverige.

Det fik politiet til at åbne ild, og manden blev ramt i begge arme, skriver avisen Sydsvenskan.

De tre mænd er nu anholdt og sigtet for grov narkotikasmugling, oplyser kommunikationsmedarbejder Evelina Mibesjö fra det svenske toldvæsen.

Mændene kørte i tre danskindregistrerede biler, og den sårede dansker forsøgte angiveligt at påkøre politiet i den ene bil, inden han blev skudt. Han blev efterfølgende bragt til hospitalet i Malmø.

»Jeg har ingen oplysninger om hans tilstand,« siger Lars Förstell, der er informationschef ved Skåne Politi til Sydsvenskan.

En fjerde mand er også mistænkt for at have været involveret i narkotikasmuglingen, men han havde held til at flygte fra politiet.

Evelina Mibesjö ønsker ikke at forklare, hvilken form for stoffer, mændene er mistænkt for at have smuglet.

»Jeg kan ikke fortælle, hvilken form for narkotika, det handler om, og i hvilke mængder. Men det handler om så stor en andel, at det kan klassificeres som grov narkotikasmugling,« forklarer hun.

Den svenske avis Dagens Nyheter skriver, at sagen kan have relation til tirsdagens anholdelse af syv personer i Danmark, som er mistænkt for at have solgt mindst seks kilo amfetamin.

Den kobling afvises dog af Evelina Mibesjö, der hævder, at der ikke er forbindelse mellem sagerne.

»Men jeg kan sige så meget, at det er en gruppe, som vi har holdt under opsigt i længere tid, og som beskæftiger sig med grov organiseret kriminalitet. Hvilken gruppering, der er tale om, kan jeg ikke komme ind på,« siger hun.

De syv mænd, som tirsdag blev anholdt i Danmark, har alle relation til rockergruppen Bandidos.