Dansker anholdt i sag om millionsvindel til terror

En dansk statsborger er fredag morgen anholdt i den spanske enklave Melilla. Han er mistænkt i en sag om terrorfinansiering for millioner.

Melilla har tidligere været nævnt som et område, der har huset islamister og spansk politi har tidligere foretaget flere anholdelsesaktioner. Blandt andet i 28. september 2016, hvor flere ransagninger fandt sted i en aktion koordineret med myndigheder i flere andre lande. Fold sammen
Læs mere
Foto: JESUS BLASCO DE AVELLANEDA

En 40-årig dansk mand er anholdt i den spanske enklave Melilla i Nordafrika.

Det skriver DR på baggrund af en pressemeddelelse fra det spanske indenrigsministerium.

Der er ifølge de spanske myndigheder tale om en dansk statsborger med marokkanske rødder.

Den 40-årige mand skulle angiveligt have spillet en nøglerolle i en islamistisk celle i Melilla.

Manden er mistænkt for at rekruttere krigere til at drage i kamp i Syrien, og er desuden mistænkt i en sag om terrorfinansiering for millioner, hvor et dansk-spansk netværk af islamister skulle stå bag omfattende momssvindel i Danmark.

En række spanske islamister har været sendt til Danmark, hvor de er blevet indsat som direktører for firmaer, som blev brugt til svindel med moms og afgifter.

Blandt de andre deltagere i netværket var den nu afdøde IS-sympatisør Kenneth Sørensen.

Det kunne DR i et samarbejde med Jyllands-Posten løfte sløret for i dokumentarserien »Terroristen, der fik frit lejde«, der blev sendt for nyligt.

Sagen er efterforsket i et samarbejde mellem de spanske myndigheder, Politiets Efterretningstjeneste i Danmark, den marokkanske efterretningstjeneste og Europol.

I Danmark er sagen gået under kodenavnet »Frozen« (frossen, red.), skriver DR.