Danske zoologiske haver kåret som Europas bedste

De zoologisk haver i Odense og Aalborg er blevet kåret som Europas bedste blandt haver med op til en halv million besøgende om året.

ARKIVFOTO: Odense Zoo Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vil man se på løver, tigre, pingviner eller andre dyr, og vil man være sikker på at få den bedste zoo-oplevelse, så kan man passende aflægge den zoologiske have i Odense en visit.

Odense Zoo er nemlig for anden gang i træk blevet kåret som Europas bedste via bogen »What Zoos Can Do« af Anthony Sheridan, der har besøgt 120 zoologiske haver i 28 europæiske lande. Det er i kategorien zoologiske haver, som har op til en halv million gæster om året, at Odense Zoo indtager førstepladsen sammen med Aalborg Zoo.

Ifølge Odense Zoos direktør, Jens Odgaard Olsson, er prisen en manifestation af hårdt arbejde, men den er også et udtryk for, at haven huser ganske særlige dyr.

»Jeg kan fremhæve vores sibiriske tigre, som vi har nogle af de smukkeste eksemplarer af og lige nu et kuld tigertrillinger fra i år. Derudover har vi nok det bedste avlsprogram for pingviner i hele Europa. Vi har, siden vores pingvinland åbnede i 2001, ynglet omkring 100 pingviner i fangenskab, og jeg vil tro, det er europæisk rekord,« siger zoo-direktøren, der glæder sig over kåringen.

»Det er en kæmpe ære for Odense Zoo at modtage denne pris igen, og vi er stolte over at dele førstepladsen med en anden dansk zoologisk have - nemlig Aalborg Zoo,« siger han.

Anthony Sheridans priser bliver uddelt hvert andet år, og også i 2013 blev Odense Zoo kåret. Men titlerne får ikke Jens Odgaard Olsson til at sænke sit ambitionsniveau for havens fremtid.

»Det her er et incitament til at blive ved med det gode arbejde, vi gør. For dyrepasserne betyder kåringen gå-på-mod, og for os, der udvikler zoologiske haver, betyder det, at vi får mod på mere og bliver ved med at udvikle vores skønne zoologiske have,« understreger han.