Danske veje under vand

Over hele landet stod vejene lørdag under vand efter nattens og morgenens kraftige regnvejr.

Arkivfoto: Brian Berg Fold sammen
Læs mere

Efter en våd januar måned, blev nattens kraftige regnskyl dråberne, der fik bægret til at flyde over på veje landet over.

I Vejle er store dele af midtbyen oversvømmet, og der meldes flere steder om op til 40 centimeter dybe vandpytter.

- Der er opstået regulært trafikkaos, og vi fraråder al kørsel i midtbyen. Der er flere biler, der er gået i stå midt ude i vandpytterne. Selvom det burde være tydeligt for enhver, at der ligger meget vand rundt omkring, så kører mange bilister alligevel op til vandkanten, inden de vender om, og det skaber selvfølgelig også problemer, siger vagthavende fra politiet i Vejle.

Esbjergmotorvejen mellem Vejen og Brørup måtte i de tidligere morgentimer afspærres på grund af gigantiske vandpytter, der fik overmodige bilister til at skøjte rundt på asfalten.

Politiet i Skanderborg melder om "massive problemer" på vejene. På motorvejen E45 omkring Fuglsang strømmer regnvandet på tværs af vejen, og på landevejen mellem Skanderborg og Stilling meldes om vanddybder i hoftehøjde.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut er der visse steder faldet 30 millimeter regn siden midnat, hvilket svarer til halvdelen af den regnmængde, der normalt falder på en hel måned.

Landet over advarer politiet om risiko for akvaplaning, og heller ikke på Sjælland er bilisterne gået ram forbi.

Mellem Holbæk og Tusenæs har vandet samlet sig i 10-20 centimeter dybe vandpytter. Politiet i Køge meddeler, at Køge Havn står under vand, og ved Præstø Fjord omkring Vordingborg siver vand fra fjorden ind over de omkringliggende veje.

/ritzau/