Danske Spil slækker på ansvarligheden

Det statsejede spilleselskab Danske Spil opgav i 2013 en række såkaldte »ansvarlighedstiltag«, som ellers skulle begrænse ludomani. Professor i virksomhedsetik kalder det »hykleri«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom Danske Spils tabsgrænse på 200.000 kroner havde til formål at beskytte svage sjæle mod at spille alle deres penge op, blev tabsgrænsen alligevel opgivet i 2013. Det var ellers et af flere såkaldte »ansvarlighedstiltag«, der skulle begrænse ludomani, men som Danske Spil opgav efter politikerne lukkede andre spilleselskaber ind på det danske spillemarked i 2012. Det skriver Politiken, som har fået aktindsigt i dokumenter, der viser, at Danske Spil følte sig nødsaget til at droppe en række ansvarlighedstiltag af konkurrencemæssige årsager.

Nu lyder kritikken, at selskabet slækker på ansvarligheden, skriver Politiken.

Kritikken kommer blandt andet fra Ole Thyssen, der er professor i virksomhedsetik ved CBS. Han kalder det »hykleri«, at Danske Spil påberåber sig, at de er ansvarlige, men i stedet tilpasser sig konkurrencevilkårene.

»Som statslig virksomhed har de en særlig forpligtelse i forhold til ansvarlighed,« siger han til Politiken.

Bestyrelsesformand i Danske Spil Peter Gæmelke erkender ifølge avisen, at bestyrelsen har fjernet en række tiltag. Han afviser dog samtidig, at selskabet skulle være hyklerisk.

»Hvis vi skal konkurrere i et frit marked, kan vi ikke operere efter nogle regler, der er 10.000 gange hårdere end alle de andres. Så bliver vi bare valgt fra. Hvis vi ikke længere skal drive spillevirksomhed på de vilkår, må ejerne tage stilling til det,« siger han til avisen.

Staten ejer 80 procent af Danske Spil, men ifølge Politiken vil finansminister Bjarne Corydon (S) vil ikke at udtale sig om den konkrete sag