Danske Spil meldt til politiet for at reklamere over for og med børn

Alliancen mod Spilafhængighed har anmeldt Danske Spil til politiet, efter at Berlingske har kunnet afsløre, hvordan spiludbyderen har målrettet sin markedsføring mod børn og brugt børn i reklamer.

Der er masser af børn og unge fans til stede, når de store hold spiller e-sportkampe med publikum på. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Danske Spil er blevet politianmeldt af Alliancen mod Spilafhængighed.

Det oplyser foreningen til B.T.

Anmeldelsen kommer, efter at Berlingske kunne fortælle, hvordan Danske Spil har målrettet sin markedsføring mod børn og brugt børn i reklamer for pengespil.

Berlingske afslørede hvordan Danske Spil, der er 80 pct. statsejet, kommunikerede direkte med børn om odds og væddemål om E-sport via deres twitterprofil, eOddset, på trods af, at spilleloven forbyder børn under 18 år at deltage i gambling.

Det drejer sig om to tilfælde, hvor Danske Spil direkte har kommunikeret med mindreårige om at oddse på computerspil. For nogle år siden brugte eOddset TV også en dengang 15-årig dreng som ekspert i et TV-studie. Drengen regnes for et af verdens største talenter inden for computerspillet Counter Strike. Mens han talte om en kommende kamp, løb odds henover skærmen. Videoen er efterfølgende blevet fjernet.

Niels Erik Folmann, direktør for Danske Licens Spil

»Det beklager vi, og vi arbejder på, at det ikke kommer til at ske igen.«


Sune Røper, formand for Alliancen mod Spilafhængighed, fortæller, at de håber, at politiet vil undersøge omfanget af reklamer brugt mod børn i pengespil.

»Vi har sendt nogle eksempler på lovovertrædelser ind til politiet, og det er vores håb, at de vil undersøge omfanget. Straffen kommer selvfølgelig an på omfanget og hvor systematisk, det har været. Har man brugt børn 100 gange eller fem gange i de videoer? Det ved vi selvfølgelig ikke, fordi videoerne er blevet slettet,« lyder det fra Sune Røper, efter at han har politianmeldt Danske Spil. Hensigten med anmeldelsen er klar:

»Vi håber, at der vil blive trukket en streg i sandet, så man signalerer over for spillebranchen generelt: hertil og ikke længere,« siger han.

Niels Erik Folmann, direktør for Danske Licens Spil, har desuden også erkendt, at der er sket en fejl.

»Det er dybt beklageligt, at det er sket. De to tilfælde af kommunikation er to for meget. Det beklager vi, og vi arbejder på, at det ikke kommer til at ske igen,« siger Niels Erik Folmann, direktør for Danske Licens Spil.

Det har hverken været muligt for Berlingske, B.T. eller DR at få en kommentar fra Danske Spil, før de selv er blevet kontaktet af politiet. Københavns Vestegns Politi bekræfter overfor B.T., at man har modtaget anmeldelsen.