Danske Spil jubler: Nu virker finnernes computer

Finnernes syge computer spytter nu de rigtige tal ud. Den forsinkede Onsdags Lotto-trækning begynder klokken 10. Prognosen kommer først en time senere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den finske spilcomputer, der har forsinket den rekordstore Onsdags Lotto-trækning på 102 mio. kr., virker igen. Danske Spil har netop bekræftet, at trækningen med 99,9 procents sikkerhed finder sted klokken 10.

- Tallene stemmer endelig, så lige nu tyder alt på, at vi klokken 10 kan begynde trækningen, forklarer Danske Spils informationschef, Thomas Rørsig.

Umiddelbart efter trækningen, der finder sted på en computer i Norge, vil Danske Spil offentliggøre tallene på deres hjemmeside og på tekst-TV. Men der vil gå endnu en time før prognosen kommer, og man kan se, om der er danske vindere. Det skyldes, at man vil være ekstra sikker på, at prognosen stemmer.

- I det her særlige tilfælde vil vi gerne dobbelttjekke tallene, så vi er sikre på at prognosen er korrekt, forklarer Thomas Rørsig.

Der er i alt blevet spillet 42 mio. rækker fordelt på cirka tre millioner nordiske spillere. Den trecifrede millionpulje kommer kun i spil, hvis det såkaldte supertal udtrækkes blandt de seks vindertal.