Danske spil advarer forhandlere, der lader børn gamble

Det statslige Danske Spil advarer sine forhandlere om, at deres kontrakt kan blive ophævet, hvis de lader børn få adgang til at spille.

Danske Spils over 5.000 forhandlere har i disse dage modtaget et brev fra det statslige spilleselskab med en advarsel om, at man ikke må sælge spil til mindreårige, skriver Politiken.

Advarslen kommer efter avisens dokumentation af, at børn let kan komme til at spille på sportskampe hos Danske Spil. En del af brevet til forhandlerne lyder som følger:

»Såfremt du gentagne gange tilsidesætter de fastsatte aldersgrænser, vil der være tale om en væsentlig misligholdelse, der kan føre til en ophævelse af forhandlerkontrakten. Du må derfor påregne, at kontrakten uden varsel ophæves ved gentagen salg af spil til mindreårige i strid med spillelovgivningen,« skriver Politiken.

Og Danske Spil har også god grund til at være på vagt. I sommer fik spilleselskabet en advarsel fra Spillemyndigheden, og udviklingen i børns spil er steget så markant over de seneste år, at flere ludomanicentre melder om, at de behandler børn for spilafhængighed.

I brevet beder Danske Spil sine forhandlere om at sætte skilte op med aldersgrænsen, så børn og unge kan se advarslen.

»Når vi får signaler om, at reglerne ikke bliver overholdt, synes vi, det er helt nødvendigt, at vi indskærper dem. En gang i mellem er man nødt til friske hukommelsen op, så derfor tror vi, det her har en effekt,« siger kommunikationschef i Danske Spil, Thomas Rørsig, til Politiken.

Han oplyser, at Danske Spil sidste år gav syv skriftlige advarsler til forhandlere og ophævede kontrakten med en forhandler for ulovligt at sælge spil til mindreårige.