Danske soldater stormer piratskib

Specialstyrker fra Absalon har befriet 25 personer på et kapret skib ud for Somalias kyst.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske specialstyrker fra krigsskibet Absalon har befriet 25 personer på et kapret skib ud for Somalias kyst, oplyser Søværnets Operative Kommando (SOK).

Der er ifølge SOK tale om skibet Ariella, som sejlede under Barbadosflag.
En talsmand for EU's flådestyrke, John Harbour, siger til nyhedsbureauet AP, at de danske styrker gik i aktion efter at have modtaget et nødsignal fra det kaprede skib.
Specialstyrkerne er angiveligt fortsat i gang med at undersøge skibet, og det er endnu uklart, om det lykkedes piraterne at slippe væk.

Det er den anden redningsaktion, som det danske krigsskib er involveret i, siden sin ankomst til Afrikas Horn for en uges tid siden.

Allerede natten til søndag undsatte Absalon et indisk skib, som var kapret af somaliske pirater i Adenbugten. Skibet blev brugt som moderskib af piraterne, der holdt den 12 mand store besætning fanget, så de kunne sejle skibet.

Trods patruljering af flådefartøjer fra EU og andre nationer, hører farvandet ud for Somalias kyst fortsat til et af de farligste i verden.

Den 25. januar i år overtog den danske flotilleadmiral Christian Rune ledelsen af den NATO-fregatstyrke, som bekæmper pirater ud for Afrikas Horn.


LÆS OGSÅ:
Her er den nye chef for NATOs piratjægere

Det er første gang, Danmark leder en fregatstyrke under NATO, og foruden chefen og danske stabsmedlemmer stiller vi også Absalon til rådighed som kommandoskib.

Styrken skal  indsættes i anti-piratoperation Ocean Shield ud for Afrikas Horn, som skal løbe fra januar til marts og igen fra august til december, hvor Absalon er blevet afløst af sit søsterskib Esbern Snare.

Læs mere om NATOS stående flådestyrker  og Operation Ocean Shield på forsvaret.dk.