Danske soldater øger patruljeringen i Kosovo

Stemningen i Kosovo er anspændt, efter at området nærmer sig uafhængighed med opbakning fra vesten. Danske soldater har øget patruljeringen, men alt er roligt.

De danske soldater i Kosovo har i de seneste dage øget patruljeringen. Målet er at holde øje med uroligheder i forbindelse med, at Kosovo gør klar til at erklærer sig selv for en selvstændig stat, fortæller oberst Per Lorenz Hinrichsen, der er chef for den danske bataljon i Kosovo.

- Der er en anspændt stemning hernede. Derfor har vi øget vores patruljering, og vi er hundrede procent klar til at imødegå optøjer. Men vores indtryk er, at hovedparten af både kosovo-serbere og albanere er indstillet på at komme igennem denne periode så fredeligt som muligt, og situationen er stille og rolig, siger han.

Det er godt nyt for de 300 danske soldater, der risikerer at blive fanget midt i konflikten. Soldaterne er udstationeret to kilometer fra byen Mitrovica, som tidligere har været centrum for voldelige sammenstød mellem etniske albanere og det serbiske mindretal.

/ritzau/