Danske soldater har dræbt baby under ulykke

Danske styrker i Helmand-provinsen har ved en bortsprængning af en improviseret sprængladning såret et forældrepar og dræbt parrets spædbarn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Soldater fra Danmark har onsdag været involveret i en ulykke i Helmand-provinsen i Afghanistan, hvor et spædbarn blev dræbt. Det oplyser Hærens Operative Kommando (HOK).

De danske soldater blev i forbindelse med fundet af en improviseret sprængladning tilkaldt af den afghanske hær, og danskerne foretog herefter en bortsprængning af den improviserede sprængladning.

En sikkerhedszone omkring sprængningsstedet blev etableret for at beskytte mandskab og materiel mod skader, men ikke desto mindre blev tre civile afghanere ramt af fragmenter fra sprængningen.

Et spædbarn blev dræbt, og spædbarnets forældre blev såret.

Den danske kampgruppe har nu indledt en undersøgelse af, hvordan de tre civile afghanere kunne blive ramt i forbindelse med sprængningen på trods af sikkerhedszonen, og repræsentanter fra Forsvarets Auditørkorps er på vej til Helmand for at hjælpe til med undersøgelsen.

Ulykken fandt sted ved Highway 1 cirka fem kilometer vest for Camp Price. Ingen danske soldater kom til skade i forbindelse med sprængningen.

Lokale afghanske myndigheder er orienteret om hændelsen. Distriktsguvernøren i Gereshk har udtrykt sin beklagelse over ulykken, som han ifølge HOK betegner som et sammenfald af uheldige omstændigheder.

Tidligere onsdag blev en dansk soldat såret af skud under en patrulje nordøst for Patruljebase Hazrat. De pårørende er underrettet, oplyser HOK.