Danske søfolk hjemme om fire-fem dage

Forholdene for de fem danske gidsler har været ekstremt belastende, oplyser Udenrigsministeriet. Alligevel har de det efter omstændighederne godt.

Efter 82 døgn om bord på Danica White er de fem frigivne danske gidsler på vej mod Djibouti i Østafrika. Forholdene om bord har været ekstremt belastende, blandt andet er de danske søfolk blevet truet med våben, oplyste Udenrigsministeriet på et pressemøde onsdag aften.

- De blev frigivet præcist 16:25. Det er en utrolig lettelse for os alle. Ikke mindst for besætningen og de pårørende. Beskeden fra kaptajnen lyder, at besætningen efter omstændighederne har det godt, men der er ingen tvivl om, at det har været en ekstremt belastende oplevelse, siger chef for Udenrigsministeriets borgerservice Lars Thuesen.

Besætningen og skibet er blevet ribbet for alle værdier med undtagelse af en satellittelefon. De har opholdt sig på skibet det meste af tiden, men har også været sejlet i land af gidseltagerne.

I løbet af to-tre dage ventes skibet at nå Djibouti og herefter er det planen, at de frigivne gidsler skal flyves til Danmark. De vil være hjemme om fire-fem dage.

/ritzau/