Danske Regioner vil belønne sygehuse for at lytte til patienterne

Der skal ikke kun være belønning for at behandle patienter hurtigt, mener Danske Regioner. Det skal kunne betale sig at lytte til patienterne.

Læs mere
Fold sammen

Sygehusene skal ikke længere kun belønnes for at behandle patienter hurtigt. De skal også betales for kvalitet og for at give sig tid til at sætte sig ind i patienternes erfaringer, lyder det fra Danske Regioner. Det skriver Politiken.

For selvom den kraftige satsning på høj effektivitet gennem de seneste 10 til 12 år har betydet, at ventelisterne er blevet kortere, så mener formand for Danske Regioner Bent Hansen ikke, at det har kunnet betale sig at se ret meget på patientens behov.

Danske regioner ønsker en mere værdibaseret styring af sygehusene. Ønsket bliver taget op på Danske Regioners generalforsamling i april, og det bliver et krav ved de økonomiske forhandlinger med staten om budgettet for 2016.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) melder sig klar til at diskutere en ny økonomisk styring.

»Vi har udviklet et sundhedsvæsen, der er mere gearet til at levere mange behandlinger og i mindre grad gode resultater, der holder. Vi skal have færre genindlæggelser, og der skal vi se på, om der er lagt de rette incitamenter ind,« siger han til avisen.

Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde (V), er ligeledes villig til at se på nye incitamentsstrukturer, oplyser hun til Politiken.