Danske politikere er blevet nægtet adgang til omstridt flygtningelejr

Udlændingeudvalget skulle i denne uge have været på studietur til østaten Nauru, der huser flygtninge for Australien. Turen er nu droppet, fordi to venstrefløjspolitikere samt Naser Khader er blevet nægtet adgang til øen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslistens integrationsordfører Johanne Schmidt-Nielsen og SFs gruppeformand Jacob Mark er blevet nægtet adgang til den omstridte ø Nauru, der huser flygtninge som en del af den australske flygtningepolitik. Det skriver DR Nyheder.

Folketingets Udlændingeudvalg skulle i denne uge have besøgt øen for at inspicere forholdene for flygtningene. Flygtningelejren på Nauru er kommet i offentlighedens søgelys, efter det engelske medie The Guardian kunne dokumentere 2.000 hændelser med overfald, børnemishandling og forsøg på selvskade blandt flygtninge og migranter på Nauru.

Overfor DR Nyheder bekræfter Udenrigsministeriet, at Johanne Schmidt-Nielsen og Jacob Mark er blevet nægtet adgang til Nauru. Det skyldes efter sigende, at de to venstrefløjspolitikere har udtalt sig stærkt kritisk om flygtningenes forhold på øen.

Også De Konservatives politiker Naser Khader er blevet nægtet adgang til Nauru, men ifølge DR Nyheder kan der her være tale om, at Nasar Khader har tilmeldt sig for sent.

De øvrige udlændingeordførere fra Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti er ifølge DR Nyheder ikke blevet nægtet adgang til den omdiskuterede ø, men hele Udlændingeudvalget har valgt at droppe turen, når ikke alle politikerne kunne komme med.

På Twitter skriver Udenrigsminister Kristian Jensen (V), at ministeriet fortsat arbejder på at sikre alle de deltagende politikere adgang til øens flygtningelejr.

Så sent som i lørdags skrev Johanne Schmidt-Nielsen om Udlændingeudvalgets kommende besøg på Nauru og rettede sit kritiske blik på øens behandling af flygtninge i en statusopdatering på Facebook.

»Det er afgørende for Enhedslisten og mig, at vi bruger denne enestående adgang til at være øjne og ører for verdenssamfundet og fortælle om de forhold, som Australiens og Naurus regeringer normalt ikke viser frem. Det er vigtigt, at vi kommer under overfladen og ser mere end det, som myndighederne selv ønsker at vise frem,« skrev Johanne Schmidt-Nielsen blandt andet i sin Facebook statusopdatering.