Danske pensionsmilliarder sikre indtil videre

Krisen på det amerikanske kreditmarked rammer ikke danskernes pensionsmilliarder i ATP. Men det kan koste kroner, hvis krisen for alvor rammer aktiemarkederne.

Ingen af danskernes pensionsmilliarder i ATP er umiddelbart i fare efter krisen på det amerikanske kreditmarked - hvor de såkaldte subprime-lån eller CDO'er giver problemer.

- Vi har heldigvis ikke investeret i hverken CDO'er eller subprime. Vi er helt uden for det, siger ATP's fondsdirektør Bjarne Graven til Ritzau.

Ifølge Børsen fredag har flere danske pensionsselskaber investeret indirekte i markedet for subprimelån, der skaber problemer på det amerikanske marked, og selskaberne risikerer nu at tabe penge. Det er dog små beholdninger, det drejer sig om, oplyser både Nordea Liv og Pension og SEB Pension til Børsen.

ATP's pengekasse er en af de største i Danmark med mere end 300 milliarder kroner. Selvom pensionsmilliarderne ikke umiddelbart er i fare, kan krisen på det amerikanske marked få indirekte konsekvenser på de danske pensionskroner, mener Bjarne Graven, hvis krisens afsmittende virkning på aktiemarkederne varer ved.

/ritzau/