Danske muslimer føler sig tættest knyttet til Danmark

Dansk Folkeparti mener, at det kan være udtryk for, at de føler sig godt tilpas i parallelsamfund, når tre af fire danske muslimer siger, at de føler sig tættest knyttet til Danmark.

Arkivfoto. Integrationskonsulent Esma Birdi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et flertal af danske muslimer føler sig mere knyttet til Danmark end til oprindelseslandet. Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget, skriver Jyllands-Posten.

Tre ud af fire svarer, at de føler sig tættest knyttet til Danmark, mens 12,9 procent peger på deres - eller forældrenes - oprindelsesland.

Da Rambøll lavede en lignende undersøgelse i 2006, var det 55 procent, der følte sig tættest knyttet til Danmark, mens hver tredje pegede på oprindelseslandet.

Integrationskonsulent Esma Birdi fra konsulentfirmaet Institut for Integration kalder det en glædelig udvikling og ser ingen modsætning imellem følelsen af tilknytning og tidligere målinger, der blandt andet har vist, at de danske muslimer er blevet mere religiøse, og at flere mener, at unge piger skal gå med tørklæde.

»Jeg kender rigtigt mange både med og uden tørklæde, og stærkt religiøse, som er meget glade for at bo her i Danmark, og som føler, at de er til gavn for det danske samfund,« siger Esma Birdi til avisen.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) er ikke opløftet over målingen, som han mener, kan være et udtryk for, at muslimerne »føler sig godt tilpas i de parallelsamfund, hvor de bor,« skriver Jyllands-Posten.