Danske medier takker nej til topløs Kate

Se og Hør bringer i denne uge billeder af en topløs britisk hertuginde Kate. Men den beslutning kommer ugebladet tilsyneladende til at stå alene med.

Foto: THOMAS COEX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De har sat kongehuset og den engelske presse på den anden ende. Billederne af en topløs hertuginde Kate, der i sidste uge blev bragt i det franske magasin Closer.

Og nu skal danskerne også se billederne. I hvert fald hvis det står til Se og Hør, der i det kommende nummer af ugebladet bringer et 16-siders tillæg med fokus på den topløse kommende dronning af England, som ugebladet har købt rettighederne til.

Se og Hør er det eneste danske medie, der har valgt at bringe de meget omtalte billeder. Og sådan bliver det også ved med at være, hvis man spørger chefredaktører på andre medier.

- Topløse billeder af kongelige taget med paparazzi-lignende metoder ind på privat grund er langt ud over, hvad vi vil bringe. Dels har de kongelige befundet sig på privat grund og billederne er dermed efter alt at dømme taget ulovligt. Dels er der grænser for, hvor langt man skal gå i respekt for privatlivets fred. Disse billeder overskrider vores grænser - så dem ville vi ikke bringe, selv om vi havde rettighederne, siger chefredaktør på BT,  Anders-Peter Landert, til b.dk.

Samme melding lyder fra Ekstra Bladet, der ellers ikke er hævet over at bringe billeder af topløse kvinder på avisens sider. Men dette tilfælde er anderledes:

- Netop disse billeder er taget på ulovlig vis, og derfor er vi ikke gået efter rettighederne. Vi har skrevet om historien, men mere om den kraftige reaktion, som billederne har affødt - på grund af omstændighederne omkring Dianas død. Den her sag har fået paparazzi-debatten til at blusse op igen. Og det er der, den gode historie ligger, siger Karen Bro, chefredaktør på Ekstra Bladet.

Også Se og Hørs konkurrent Her&Nu stejler over at bringe billeder af den topløse Kate. Men her er det ikke paparazzi-metoderne, der bekymrer chefredaktør Michael Rasmussen:

- Vi bringer paparazzi-billeder hver uge, men det er som regel mere uskyldigt end netop disse billeder. Jeg har tænkt meget over det, og jeg plejer normalt ikke at være karrig med nøgenbilleder. Men i nogle tilfælde skal man lige stikke en finger i jorden. De har billeder har affødt en meget stærk reaktion fra det britiske kongehus. Både William og Kate er blevet meget fortørnede over dem og har lagt sag an. William har også en forhistorie med sin mors død. Det synes jeg, vi som medie skal respektere. Men hvis billederne lå frit tilgængelige, og hvis de ikke havde affødt så stærk en reaktion, så ville jeg nok have bragt dem, siger han.

Selv om de står alene med beslutningen om at bringe de kontroversielle billeder, er de dog stolte over deres scoop på Se og Hør:

- Vores læsere elsker at følge med i de kendte og kongeliges liv og efterspørger afslørende nyheder, der kommer helt tæt på. Jeg er derfor utrolig stolt over, at vi har fået rettighederne til at bringe de topløse billeder af Storbritanniens kommende dronning, som hele verden i øjeblikket taler om – men som de færreste egentligt har set, forklarer Se og Hørs chefredaktør Kim Henningsen i en pressemeddelelse.