Danske Marcus blev født af den forkerte kvinde - nu leder han efter sin biologiske mor

Da Marcus Vestergaard Pedersen blev født i 1996, vidste hans mor med det samme, at noget var galt.

Marcus forsøger blandt andet at finde sin mor på Facebook, hvor han har oprettet en side, hvor man kan se disse billeder af ham. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allerede da Marcus Vestergaard Pedersen blev født i 1996, vidste hans mor med det samme, at noget var galt. Han blev født ind i en blond dansk familie. Men hans hår var sort. Og hans hudfarve var mørkere.

Marcus Vestergaard Pedersen blev født ind i en forkert familie på grund af en fejl på fertilitetsklinikken. Marcus’ mor, Marianne Sørensen, skulle have kunstig befrugtning. Hendes æg skulle befrugtes med hendes mands sæd. Men noget gik galt.

»Min første tanke var, at der er sket et eller andet her. Men jeg vidste ikke hvad. Jeg turde ikke gøre noget ved det, for jeg var så bange for, at nogen ville komme og tage ham væk fra mig,« siger Marianne Sørensen til TV2 Norge.

Marianne Sørensen måtte forklare sit barns udseende med, at hun havde familie, som også var mørkhårede. Alligevel blev mistanken ved med at vokse, indtil Marcus’ forældre fik taget en DNA-prøve, da han var tre år. Den viste, at Marcus hverken er biologisk beslægtet med sin mor eller far. Forældrene valgte ikke at fortælle det til Marcus, skriver amtsavisen.dk.

Svær opvækst

Marcus Vestergaard Pedersen havde en opvækst i en omsorgsfuld familie. Men i skolen blev han mobbet med, at han var »fejlfarvet«. Hans mor blev kaldt en luder, og han måtte skifte skole flere gange.

»Jeg syntes, at der var mange ting, som var lidt mærkelige. Og jeg blev også gjort opmærksomme på det hver dag. Gennem grov mobning både fysisk og psykisk. De sagde, at min mor var en luder, og at mine forældre ikke elskede mig, fordi jeg ikke var deres barn,« fortæller Marcus til TV2 Norge.

Som 13-årig fik Marcus sandheden at vide. Fertilitetsklinikken havde forbyttet morens befrugtede æg med et æg, som skulle været givet til en iransk kvinde.

»Jeg havde længe tænkt tanken. Jeg havde allerede spekuleret over, om jeg var adopteret. Og jeg tænkte, at det alligevel ikke vil gøre en forskel. Uanset hvad ville jeg være deres barn, og de ville være mine forældre,« siger Marcus til TV2 Norge ifølge amtsavisen.dk

Marcus, som sidste måned blev færdig på HTX på Tradium, er nu på jagt efter sine biologiske forældre. Han har oprettet en Facebook-side med de sparsomme oplysninger, han indtil videre har om sin biologiske mor. Klinikken, som lavede fejlen, vil hverken give navnet på den iranske kvinde eller den anonyme sæddonor. Desuden er Marcus rejst til Norge, hvor han har været på landsdækkende TV i programmet God sommer Norge, i jagten på sin mor.

TV: Mød marcus her

 

Kender du til lignende sager, så hører Berlingske meget gerne fra dig. Skriv til internet@berlingske.dk.

Hjælp mig med at finde min biologiske mor

Posted by Marcus Vestergaard Pedersen on 17. juli 2015

Det ved Marcus

  • Moren blev født i 1956 og kom fra Iran til Danmark 9. marts 1995.
  • I Danmark mødte hun sin søster, som på det tidspunkt var bosat i Norge.
  • Faren er en anonym sæddonor fra Danmark.