Danske kvinder halter bagud med pensionen

Langt de fleste danskere sparer op til pensionen, men flere grupper halter langt bagefter, viser ny SFI-rapport. Mænd har 30 procent større formue end kvinder.

Alderdommen er sikret økonomisk for langt de fleste danskere, som sparer sammen til den tredje alder gennem et langt arbejdsliv. Men kvinderne halter langt bagefter mændene, viser en ny rapport fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Mænd havde i gennemsnit en pensionsformue, der var 30 procent større end kvinders i 2003. Det skyldes blandt andet, at kvinder gennemsnitligt tjener mindre, går på barsel og trækker sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet.

I 1995 havde 96 procent af de 30-64-årige en pensionsordning som supplement til folkepensionen. I 2003 var andelen steget til 99 procent. Men 15 procent af de 60-64-årige måtte nøjes med en pensionsformue på under 100.000 kroner, hvilket svarer til en pensionsudbetaling på knap 700 kroner om måneden. Især kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister og en del indvandrere har ingen eller en meget beskeden pensionsopsparing.

/ritzau/