Danske kæledyr lider af hjerteproblemer og slidgigt

Livsstilssygdomme blandt hunde og katte er et udbredt problem, lyder det fra Den Danske Dyrlægeforening. Kæledyrene får for meget mad og rører sig for lidt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun mennesker, der lider af sygdomme som slidgigt, hjerteproblemer eller diabetes. Nu lider vores kæledyr også i stigende grad at livsstilssygdommene, skriver Politiken.

Det skyldes hovedsagligt, at ejerne giver deres hunde og katte for meget mad, og at dyrene bevæger sig for lidt. I USA vurderes det, at mindst 30-40 procent af alle hunde og katte er overvægtige eller fede, og Den Danske Dyrlægeforening vurderer, at det står lige så slemt til blandt danske kæledyr.

Niels Filtenborg-Barnkob er dyrlæge og har i 20 år drevet Dyreklinikken Viby-Sjælland. Han vurderer, at det skyldes, at vi i højere grad tillægger dyr menneskelige egenskaber.

»Rent følelsesmæssigt knytter mange mennesker sig enormt stærkt til deres kæledyr, og når børnene flytter hjemmefra, overtager kæledyrene i nogle tilfælde nærmest børnenes plads i barndomshjemmet. Og lige præcis derfor kan det gå galt, så man i en form for misforstået godhed kontinuerligt giver dyret forskellige former for mad,« siger Niels Filtenborg-Barnkob til avisen.