Danske jægere skyder halvtamme løver i Afrika

Dansk Folkeparti kalder det uetisk, at danske rejsearrangører formidler nedskydning af såkaldte dåseløver og vil arbejde for et importforbud af løvetrofæer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere danske rejsebureauer og agenter tilbyder jægere at skyde halvtamme løver, som opdrættes i bure og lukkes ud i en mindre indhegning, kort før de skal nedlægges med gevær eller bue og pil, skriver Jyllands-Posten.

Løverne er typisk fedet op med sutteflaske og siden opfodret med slagteriaffald. Jægerne kan ofte på forhånd udvælge deres løve i et katalog eller på internettet.

Ifølge avisens kilder i jagtbranchen nedlægger danske jægere årligt 15-20 såkaldte dåseløver i Sydafrika.

Prisen ligger på omkring 150.000 kroner for en hanløve, mens hunløver er mindre attraktive og derfor billigere.

Op mod 75 procent af løverne i Sydafrika er opdrættet i bur, og hvert år skydes 1.000 af dem.

Australien har forbudt import af løvetrofæer, og herhjemme ønsker Dansk Folkeparti et lignende forbud.

»Et af redskaberne kan være et importforbud, men jeg vil også tage fat i ministeren for at finde ud af, om der er nogle internationale fora, hvor man tager sådanne sager op. Det er en sag, som bør rejses på EU-plan, så vi med større vægt kan lægge pres på Sydafrika for at få det stoppet,« siger dyrevelfærdsordfører Dennis Flydtkjær (DF).

Enhedslistens Maria Reumert Gjerding (Ø) er enig og kalder jagten på dåseløver »fuldstændig sindssyg«, men i de øvrige partier, er der ikke ønske at indføre nye regler på området, skriver Jyllands-Posten.