Danske gidsler risikerer at vente i et halvt år

De fem danske gidsler fra skibet »Danica White« risikerer at skulle sidde fanget en yderligere et halvt år.

Fem danske sømænd har nu været holdt som gidsler på skibet "Danica White" af en gruppe bevæbnede pirater i 76 dage.

Den kenyanske piratekspert Andrew Mwangaru fra Det Østafrikanske Hjælpeprogram for Søfarende følger kidnapningen af "Danica White" tæt.

Efter eget udsagn har han forbindelser i Somalia, som for to uger siden havde kontakt til piraterne.

»Hvis ikke skibets ejere er villige til at samarbejde, eller der kommer et tilstrækkeligt pres på piraterne, kan det godt tage et halvt år fra kidnapningen til, der kommer en løsning. Jeg synes, at det går meget langsomt i denne sag,« forklarer Andrew Mwangaru til 24timer.

Ifølge en e-mail sendt fra kaptajnen på "Danica White", Niels H. Nielsen, til B.T. kræver piraterne 1,5 millioner dollar svarende til otte millioner kroner for både skib og mandskab.

Men H. Folmer vil - stadig ifølge mailen - kun betale 1,9 millioner kroner i løsesum. Andrew Mwangaru mener, at piraterne næppe vil gå med til en løsesum så meget lavere end deres krav.

»Løsesummen vil nærmere stige, fordi piraterne skal have nye forsyninger af vand og mad om bord. Samtidig skal de bruge penge på transport frem og tilbage mellem skibet og fastlandet. Jeg frygter, at sagen trækker ud,« forklarer han.

Kilde: 24 Timer