Danske fly har smidt 397 bomber over Irak

En status fra Værnfælles Forsvarskommando over det danske bidrag i kampen mod Islamisk Stat i Irak viser, at de danske F16-kampfly har været på 452 missioner i landet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens det i Danmark diskuteres, hvorvidt danske F16-fly fortsat skal kæmpe mod Islamisk Stat i Irak, viser en status, at de nu har fløjet 452 missioner i landet.

I en opdatering fra Værnsfælles Forsvarskommando fremgår det, at flyene på de ture har sendt i alt 397 bomber afsted mod terrorgruppen i Irak.

I alt syv danske F16-fly har siden 16. oktober 2014 været en del af den internationale koalition mod Islamisk Stat, der har USA i spidsen.

Danmark bidrager foruden de syv F16-fly og dertilhørende mandskab, der beløber sig i op til 140 mand, med 120 mand fra Hæren til at uddanne og vejlede irakiske sikkerhedsstyrker i at skyde, yde førstehjælp og lave stabsarbejde som en del af Operation Inherent Resolve.

Siden den seneste opdatering fra Værnsfælles Forsvarskommando 28. juli har de danske fly fløjet 12 missioner og anvendt 14 bomber primært i provinserne Ninawa og Al Anbar.

Missionerne har været offensive og målene for bomberne har været fjendtlige personer og bygninger anvendt af Islamisk Stat.