Danske fly har den seneste uge smidt 14 bomber

Kampen mod Islamisk Stat fortsætter, og de udsendte danske F-16-fly har den seneste uge fløjet 11 missioner og smidt 14 bomber i Irak.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske fly har været på en række offensive missioner i Irak den seneste uge.

Siden 17. februar har danske F-16-fly fløjet på 11 missioner og smidt 14 bomber mod fjendtlige styrker, bygninger og køretøjer, oplyser Værnsfælles Forsvarskommando på forsvarets hjemmeside.

De syv danske F-16-fly, som bidrager til den amerikanskledede koalition mod Islamisk Stat (IS), har deltaget i missioner i de vestirakiske regioner Ninawa og Al Anbar samt i det centrale Irak. Her har de været indsat som luftstøtte til styrker på landjorden, hvor de patruljerer over et bestemt område, for at blive sat ind, når der er behov for hjælp. I den forbindelse kan flyene både varetage overvågningsopgaver, og de kan smide bomber i forbindelse med kampe på jorden, hvor bomberne styres mod deres mål med laser eller GPS.

Desuden har flyene gennemført missioner, hvor de udfører et angreb på et i forvejen planlagt mål, for straks at flyve tilbage. Her har målene også været fjendtlige styrker og bygninger.

De danske flys missioner startede 16. oktober 2014, og siden da har de i alt fløjet på 208 missioner og smidt 158 bomber.