Danske felthospitaler bombet i Gaza

Tre felthospitaler fra Folkekirkens Nødhjælp er blevet bombet i Gaza. Rystende at israelerne går direkte efter humanitære mål, siger generalsekretær.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre mobile hospitaler, som skulle have behandlet lettere sårede i Gaza, nåede aldrig at komme i funktion. I går blev hospitalerne bombet, oplyser Folkekirkens Nødhjælp. Ingen sygeplejersker eller læger er tilsyneladende kommet alvorligt til skade.

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Henrik Stubkjær siger til Ritzau, at hospitalerne stod parkeret i Gaza by, hvor de ventede på at køre ud.

- Vi har netop fået billeder, der viser, hvordan bilerne er bombede og helt ødelagte. Vi er rystede over, at israelerne går direkte efter humanitære mål. Bilerne er tydeligt mærkede med Røde Kors symboler. Det er en overtrædelse af Genèvekonventionen, siger Henrik Stubkjær.

Det tre felthospitaler skulle have lettet presset på hospitalerne i Gaza, som er overfyldte og mangler udstyr og medicin til de mange sårede.

- De kunne have været med til at sikre, at de sårede hurtigere kunne komme under behandling, siger Henrik Stubkjær.

Hospitalerne var bemandede med lokale læger og sygeplejersker. Ingen er tilsyneladende kommet alvorligt til skade, men Folkekirkens Nødhjælp har fået oplyst, at flere de seneste dage er blevet sårede.

- Men om det er sket i forbindelse med bombningen af hospitalerne, ved vi ikke. Det er meget svært for os at få oplysninger ud fra Gaza, fordi telefonerne er blokerede, siger Henrik Stubkjær.

/ritzau/