Danske færdselsregler skal for EF-Domstolen

En vestjysk vognmand får sag om klip i kørekortet for EF-Domstolen. Retten i Herning vil have vurderet, om forseelsen står mål med straffen.

EF-Domstolen kommer til at se på de danske regler om klip i kørekortet. Det sker efter, at retten i Herning har bedt den europæiske domstol vurdere rimeligheden i, at vognmand Jesper Madsen får taget sit kørekort efter tre klip og dermed samtidig mister muligheden for at fortsætte som vognmand. Dansk Folkeparti og Folkebevægelsen mod EU kritiserer skarpt, at EF-Domstolen skal blande sig i danske færdselsregler.

Jesper Madsens tre klip er kommet under kørsel i privat bil, og retten skriver, at overtrædelserne ikke har været grelle.

"Tiltalte har ved ingen af disse 3 hastighedsovertrædelser været til konkret fare henholdsvis voldt skade på mennesker eller ting.", fastslår retten.

Derfor finder Jesper Madsen, at det er en urimelig hård straf, hvis han må lukke sin forretning.

- Jeg mister mit kørekort og dermed min forretning, hvis jeg får det tredje klip i kørekortet. Jeg mener ikke, der er proportionalitet i det, for jeg har en forretning og et livsværk, siger Jesper Madsen til Ritzau.