Danske campingpladser hittede i april

De danske campingpladser er mere populære end nogensinde. Samtidig strømmer gæster til danske ferieboliger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Turisterne valfartede i april måned til de danske campingpladser, hvor antallet af overnatninger nåede det højeste niveau for en april måned nogensinde.

Hele 972.000 overnatninger blev det til, hvilket svarer til en stigning på 16 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Der blev i alt foretaget 2,2 millioner overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem i april, hvilket er 318.000 eller 16 procent flere end i april sidste år.

Samtidig steg antallet af overnatningerne i udlejede feriehuse med 426.000 eller 47 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Stigningen skal blandt andet ses i lyset af, at dagene op til påske i 2010 var placeret i marts, hvorimod de i år lå i april.

Det var især tyske turister, som valgte at tage til Danmark. De overnattede 325.000 flere gange i Danmark i april, og tegnede sig dermed for 75 procent af overnatningerne mod 74 procent i samme måned sidste år.

Allerede nu ser det ud som om, at udlejerne får en bedre sommer end sidste år, der lå under normalen med hensyn til overnatninger.

Ved udgangen af april måned var der i alt booket 266.000 husuger for resten af året, hvilket er 9000 eller fire procent flere end det tilsvarende tidspunkt i 2010.

Heraf var der booket 6000 eller tre procent flere husuger til tyske gæster. Det er det især i månederne juni og august, at der er fremgang.

/ritzau/