Danske byggemarkedskæder sat til salg: »Det er gode nyheder«

ARKIVFOTO fra Silvan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DT Group, der blandt andet står bag byggemarkedskæderne Stark og Silvan, er tirsdag blevet sat til salg.

Dermed skal byggemarkedskæderne nu ud at finde nye ejere, efter de britiske ejere Wolseley tirsdag morgen meddelte børsen i London, at det er blevet sat til salg.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som DT Group har sendt ud.

Der er endnu ikke sat navn på en fremtidig ejer, fortæller DT Groups direktør, Søren P. Olesen, til Ritzau Finans.

»Alle muligheder står åbne, og vi regner med, at et frasalg vil være endeligt ved udgangen af dette kalenderår,« siger han.

I pressemeddelelsen slår han fast, at der er tale om gode nyheder.

»Vi er i Norden i gang med en lancere end større strategi, og vi har allerede taget nogle gode valg, blandt andet at skære de ikke-rentable forretninger fra samt sætte Silvan, der kun står for otte procent af vores samlede omsætning, til salg,« siger han og fortsætter:

»I gennem hele denne proces har vi naturligvis også tænkt over vores ejerskab og været i tæt dialog med Wolseley om det. Det er ganske åbenlyst, at synergierne ikke er så store mellem Wolseley og DT Group i de nordiske lande, og med en ny ejer vil vi stå utrolig stærkt med vores nye fokus, strategi og fremtidige forretning. Med andre ord er det gode nyheder for DT Group. Sidste regnskabsår havde vi en omsætning på 18,4 milliarder kroner og en resultat på 530 millioner før renter og skat, og det danner et grundlag for et godt samarbejde med den nye ejer.«

Allerede i starten af februar meldte DT Group ud, at Silvan, der står for otte procent af omsætningen, skulle sælges, fordi DT Group vil satse på det professionelle håndværker-segment via kæden Stark.

»Vi vil fremadrettet i endnu højere grad være den professionelle håndværkers foretrukne leverandør. Derfor har vi taget en beslutning om at skulle sige farvel til Silvan. Vores strategiske analyser har vist, at tidspunktet er rigtigt for DT Group til at skærpe vores fokus på det, der er vores kerneforretning, nemlig at levere til de professionelle kunder,« sagde direktør Søren P. Olesen dengang i en pressemeddelelse.

Salget af Silvan bliver gennemført, når DT Group har fundet den rigtige køber.