Danske betjente skal være bedre til at skyde

Landets politibetjente skal have mere skydetræning, konkluderer rapport efter terrorangrebet i København. Nogle betjente bruger helt ned til fire timer om året på at vedligeholde skydefærdigheder.

Danske betjente skal have mental skydetræning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det halter gevaldigt med skydetræningen hos nogle danske politibetjente, konkluderer en rapport fra Rigspolitiet ifølge DR Nyheder.

Rapporten kommer med anbefalinger til politiets skydetræning efter terrorangrebet i København i februar, hvor politiet ved to skududvekslinger skød forgæves efter gerningsmanden.

Og den viser, at der faktisk er betjente, der kun bruger fire timer årligt på vedligeholdelsesskydning, mens andre bruger 18 timer.

Derfor er der behov for, at betjente får såkaldt mental skydetræning, konkluderer rapporten ifølge DR Nyheder. Det foreslås således, at politiet indgår et samarbejde med forsvaret skydesimulatorer, hvor man kan øve mental parathed.

»Terrorangrebet i København er en udløsende faktor. Nu skal vi gøre alvor af de overvejelser, vi har haft. Når vi har rigtig mange betjente gående i gaderne med maskinpistoler, er det en helt anden type indsats, end vi traditionelt har været vant til. Det sætter fokus på våbenbetjening,« siger politiinspektør Peter Ekebjærg fra Rigspolitiet, der er med i arbejdsgruppen bag rapporten, til DR Nyheder.

Det skal blandt andet ske ved, at betjentene lader og aflader deres tjenestepistoler, når de møder ind på jobbet, så rutinen sidder i fingrene.