Danske betjente drager til Belgien

Et nøglesæt fundet i kloak ved Hotel Jørgensen i København skal undersøges nærmere, siger politiet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske betjente er taget til Belgien for at hjælpe med efterforskningen af bombesagen fra Hotel Jørgensen i København.

Der er taget skridt til et formelt samarbejde med de belgiske myndigheder, hedder det i en pressemeddelelse fra Københavns Politi torsdag eftermiddag.

Danske betjente kan ikke på egen hånd arbejde i et andet land. Men det er muligt efter bestemte regler at stable et samarbejde på benene, og nu er en aftale om et fælles efterforskningsteam ved at være på plads, hedder det.

Den 24-årige tjetjener Lors Doukaev boede i Liege i Belgien, men belgisk politi har ikke haft held med at få yderligere interessante oplysninger ved at opsøge hans familie.

I fredags blev han anholdt i Ørstedsparken, efter at han kom til skade efter en eksplosion på et toilet på Hotel Jørgensen.

I København forsøger betjente fortsat at kortlægge mandens færden. Der er afhøringer "flere forskellige steder i København", meddeler politiet torsdag.

Det gælder de steder, hvor han har opholdt sig og hvor han kunne tænkes at have haft et ærinde.

Politiet tror ikke, at den 24-årige opholdt sig andre steder end i Ørstedsparken efter eksplosionen på hotellets toilet.

Spørgsmålet er, om han smed noget fra sig, inden han blev anholdt. Kloakker nær hotellet er blevet undersøgt. I den forbindelse er et sæt nøgler spulet fri af slam og vil blive undersøgt nærmere, fortæller Københavns Politi.

Desuden er dykkere fortsat beskæftiget med at gennemsøge søen i Ørstedsparken.

I øvrigt ønsker politiet ikke at kommentere det væld af teorier, som fylder pressens omtale af sagen.

/ritzau/