Danske banker lammet af IT-nedbrud

IT-systemerne er brudt ned i en række danske banker, så mange kunder kan lige nu ikke bruge netbank, og flere får afvist deres kort i butikker.

Foto: Torben Christensen. Arkiv.
Læs mere
Fold sammen

En planlagt opdatering af bankernes IT-systemer søndag nat er gået galt, så søndag formiddag er der problemer hos flere banker, herunder Arbejdernes Landsbank, Nykredit, Spar Nord og Handelsbanken. Det skriver DR Nyheder.

Det er et nedbrud i JN Data og Bankernes EDB Central (BED), der er skyld i miseren, som betyder, at kunder i bankerne hverken kan bruge netbank, mobilbank og i visse tilfælde heller ikke deres betalingskort i landets butikker. Det fortæller Erling Jensen, der er administrerende direktør i JN Data.

»I forbindelse med en softwareopgradering er der sket en fejl. Det arbejder vi på at løse lige nu. Det betyder, at de banker, der er koblet op på BEC, ikke kan anvende deres netbanker,« siger han til DR Nyheder.

På et møde klokken 11 har JN Data og BED snakket sammen om at få løst problemet, men indtil videre er der ingen tidshorisont. De arbejder dog på højtryk for at få teknologien tilbage på sporet, lyder det.

BED har over 40 kunder, der er ramt af IT-problemerne.