Danske Bank vil forbedre sikkerheden

Danske Bank erkender, at sikkerheden ikke er god nok, når røvere kan slippe af sted med 26,7 millioner kr. som det skete i går morges i Brabrand. Banken er i gang med at undersøge, hvad der kan gøres bedre.

Danske Bank erkender, at der skal gøres noget ved sikkerheden ved deres pengeforsyninger, selvom de lever op til både danske og internationale standarder. Det sker i kølvandet på røveriet i Brabrand ved Århus i går morges, hvor fire mænd røvede 26,7 millioner kroner fra en pengetransport.

”Myndighederne har godkendt vores sikkerhedssystem efter røveriet og havde ingen anmærkninger, men det er klart, at der er noget, som ikke fungerer. Det kan ikke passe, at man bare kan gå ind og tage pengene, så vi er allerede blevet klogere siden i går,” siger pressechef i Danske Bank Jonas Sunn Torp.

Han fortæller, at de allerede er i gang med at undersøge, hvad der kan gøres bedre, men holder kortene tæt ind til kroppen af hensyn til sikkerheden.

”Vi har allerede en lang liste af ting, man kan gøre, men vi fortæller ikke, hvad vi har tænkt os, for det skal ikke ud i offentligheden,” siger han.

Jonas Sunn Torp understreger dog, at der ikke bliver truffet nogen forhastede beslutninger, og at sikkerhedsforbedringer skal ske i tæt samarbejde med politiet.

”Det giver ingen mening at få en fiks ide allerede dagen efter røveriet. Det skal ske efter grundige overvejelser. Men nu overlader vi efterforskningsarbejdet til politiet, og når de er færdige, skal vi sammen se på, hvordan vi kan gøre sikkerheden bedre. Det er klart, at vi skal have kigget på det, selvom vi har fulgt alle standarder,” fortæller han.