Danske Bank: Det går godt i dansk økonomi

Økonomien har det godt, og de pessimistiske forudsigelser kan godt pakkes væk, vurderer Danske Bank i en ny prognose. Boligmarkedet udgør dog en risiko.

Smilene har længe været for stramme og øjenbrynene en kende for rynkede, når snakken faldt på dansk økonomi. Det mener Danske Bank i en ny prognose torsdag.

Det går nemlig fortsat godt med økonomien. Ledigheden sætter bundrekorder, der er plus på betalingsbalancen, og de offentlige finanser har rekordstore overskud.

- Der har været en del historier fremme om, at dansk økonomi var i overhængende fare for et sammenbrud som følge af et kollaps på boligmarkedet. Men som det ser ud i øjeblikket i dansk økonomi, så mener vi ikke, den risiko er så stor, som det er blevet udlagt som. Der er en risiko, den skal man ikke ignorere, men man skal ikke forveksle det med, hvad der er mest sandsynligt, siger chefanalytiker i Danske Bank Steen Bocian til Ritzau.

Den væsentligste risiko er boligmarkedet. En dårlig cocktail af kraftige prisstigninger og pæne rentestigninger giver risiko for tilbagegang, men danske bank regner dog med, at boligpriserne finder et naturligt leje, så den økonomiske vækst får en blød landing.

/ritzau/