Danske aktier står til fald efter nedtur i Asien

De danske aktier ventes at falde torsdag, efter at uro på de finansielle markeder for alvor har spredt sig til Asien.

De danske aktier ventes at falde torsdag, efter at uroen på de finansielle markeder for alvor har spredt sig til Asien. Natten til torsdag var der massive kursfald på de asiatiske aktiemarkeder, hvor børsen i Sydkoreas hovedstad Seoul førte an med et kursfald på hele 6,5 procent. I Japan blev det toneangivende Nikkei-indeks torsdag morgen handlet lidt over to procent lavere, men i løbet af natten havde de japanske aktier været nede med 3,7 procent.

- De danske aktier står til at få en hård dag, men ikke lige så hård som onsdag. Kurfald på omkring 1,5 procent vil nok være realistisk, siger chef for sales trading i Danske Markets, Mads Zink, til RB-Børsen.

Hos Nordea påpeger chefrådgiver Bjarke Østergaard, at nattens kursfald var ret kraftige.

- Vi er to procent nede i Japan og 3,7 procent nede i Hongkong. Mere eksotiske lande som Filippinerne har haft kursfald på over seks procent, mens Argentina faldt med fem procent, siger chefrådgiveren til RB-Børsen.

De massive kursfald skyldes nervøsitet over de usikre amerikanske kreditmarked, men flere iagttagere påpeger, at reaktionen er overdrevet.

- Alle går i panik, men der er ingen grund til at gå i panik. Vi ved ikke, hvornår det her ender, men likviditeten begynder at tørre ud, konstaterer Patrick Chang fra CIMB-Principal Asset Management i Kuala Lumpur over for nyhedsbureauet Bloomberg.

/ritzau/