Danske aktier i plus

De største aktier på Københavns Fondsbørs åbnede tirsdag i plus. Faldende oliepriser trækker op, mens krisen på det amerikanske kreditmarked stadig lurer.

Det lysner for de danske aktier. Tirsdag åbnede de 20 toneangivende C20-aktier på den københavnske Fondsbørs i plus. Aktierne steg 1,14 procent fra morgenstunden - formentligt trukket op af en fornyet positiv stemning i USA.

- Oliepriserne er faldet pænt tilbage mellem fire og fem procent de seneste dage, og det hjælper på det, siger chefrådgiver Rasmus Køjborg, Nordea.

Dertil kommer at de amerikanske investeringsbanker, som har haft store vanskeligheder med subprime-boliglånene, efterhånden er ved at have "udstået deres straf".

- På et tidspunkt er de blevet straffet nok. Nu er de faldet så meget, at billedet vender, fordi mange ser det som en attraktiv indkøbsmulighed, siger Rasmus Køjborg.

Trods positive takter har markedet formentligt ikke set den sidste korrektion i denne omgang, vurderer chefrådgiveren.

Helt afgørende bliver mødet i den amerikanske centralbank FED (Federal Reserve) tirsdag aften dansk tid. Verden over håber markederne på en amerikansk rentenedsættelse i løbet af efteråret.

/ritzau/