Dansk turistbus udbrænder i Tyskland

Takket være et par årvågne skoleelever kom ingen noget til, da der natten til mandag udbrød brand i en skolebus med danske elever og deres lærere på en tysk motorvej.

En dansk bus udbrændte totalt på en tysk motorvej natten til mandag, men forinden var alle om bord kommet godt ud fra bussen, skriver bt.dk. Det var en bus med 33 unge og fem lærere fra Gentofte Kommunes Ungdomsskole, der var på vej gennem det østlige Tyskland for at holde lejrskole i Tjekkiet. De fleste om bord forsøgte at sove i bussæderne, men et par elever undrede sig over, at der begyndte at lugte underlig brændt i bussen og slog alarm til en lærer og chaufføren.

»Han holdt straks ind til siden, og da det stod klart, at der var tale om en brand, kom alle ud af bussen i en fart og i god behold,« oplyser skoleleder Jette Østergaard Larsen fra Gentofte Kommunes Ungdomsskole til bt.dk.

»Der er blevet taget god hånd om alle 33 elever og de fem lærere, men de er nu på vej tilbage til Danmark, da det ikke var muligt at redde deres bagage. De ankommer her til skolen mandag aften, hvor vi vil stå klar til at tage imod dem og holde et kort møde for at sikre, at alle har det godt,« tilføjer hun.

Branden brød ud klokken 03.15 i bussen fra det danske selskab Centrum Turist, da den kørte på motorvej A3 kort før Dresden ved Schönborn-tilkørslen. Inden de tyske brandfolk kunne nå frem til bussen, var den fuldstændig omspændt af flammer og udbrændte, mens eleverne og deres lærere magtesløse kunne se til på tryg afstand.

»Vores elever og lærere skulle efter planen have været på adventure-tur til Tjekkiet, men det blev en lidt anden form for adventure end planlagt,« tilføjer skoleleder Jette Østergaard Larsen.