Dansk Trump-reklame hyldes af udenlandsk medie: Den bedste i valgkampen

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er den bedste politiske annonce inden det amerikanske præsidentvalg d. 8 november.

Sådan skriver den britiske avis The Daily Mirror om reklamen, der for nogle dage siden fik stor opmærksomhed på de sociale medier.

Reklamen, der sidder på siden af en bus, viser den republikanske præsidentkandidat Donald Trump. Hjulene på bussen skal forestille præsidentkandidatens øjne – og Donalds Trumps øjne snurrer rundt, som bussen kører.

En video med bussen blev tidligere på ugen delt fra Instagram-brugeren Martin Nord. Og det er denne video, som er gået viralt på de sociale medier.

Reklamen er en påmindelse til de mange tusinde amerikanske statsborgere, der er bosiddende i Danmark, om at de skal huske at stemme til det amerikanske valg.

Tidligere på ugen oplyst SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, at det er SF, der står bag reklamen.

»Det amerikanske valg påvirker jo også Danmark, og der er mange amerikanere bosiddende i Danmark, så vi ønsker at råbe op om, at man skal huske at stemme, for det her valg har store konsekvenser i resten af verden,« lød det fra Pia Olsen Dyhr til BT.

Om reklamen på siden af en dansk bus vil gøre nogen forskel under det amerikanske valg, må tiden vise.

Under alle omstændigheder er fronterne dog trukket skarpt op mellem Donald Trump og Hillary Clinton i valgkampen i USA. Senest fredag kom det frem, at det amerikanske forbundspoliti, FBI, vil undersøge en række nye e-mails fra demokraternes Hillary Clinton.

Tilbage i juli i år valgte USA’s justitsminister, Loretta Lynch, ellers at lukke en langvarig e-mailsag med Hillary Clinton som hovedperson. Det skete efter en indstilling fra netop FBI.

Clinton blev blandt andet beskyldt for at bruge en privat e-mailkonto i sin tid som udenrigsminister. Sagen blev lukket ned, men fredag dukkede altså nye e-mails op, og det er en situation, der i Clinton-lejren betragtes som et tilbageslag i demokraternes kampagne.

Imidlertid viser den seneste måling blandt de 19 mio. amerikanere, som allerede har afgivet deres stemme før valget d. 8. november, at Hillary Clinton fører med 15 procentpoint foran Donald Trump.

Målingen er foretaget for nyhedsbureauet Reuters.