Dansk tøven med salmonellaforbehold

Salmonellagrill: Hvor mange skal blive syge, før regeringen griber ind og får sig et EU-forbehold mod import af inficeret kød, spørger EU-parlamentariker.

Endnu en grillsæson med importeret og måske salmonellainficeret kød står for døren.

Derfor er det på høje tid, at familie- og forbrugerminister Carina Christensen (K) begynder at tage hensyn til danske forbrugere frem for EU-bureaukrater i Bruxelles.

Det siger EU-parlamentariker Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU, som efterlyser den længe bebudede danske ansøgning om en begrænsning af importeret kød.

Salmonellafaren fra importeret kød er nemlig langt større end fra danske produkter.

- I det forløbne år er over 1700 danskere blevet syge af salmonella. Hvad er det, der trækker sagen i langdrag? Frygter myndighederne at gøre sig upopulære på de bonede gulve i Bruxelles?, spørger Søren Søndergaard.

/ritzau/