Dansk sundhedspersonale fortsætter kamp mod ebola

Endnu et dansk hold sundhedspersonale er blevet sendt til Sierra Leone for at fortsætte kampen mod ebola-epidemien.

Mandag er 14 danskere rejst til Sierra Leone for at bistå det vestafrikanske land i dets bestræbelser på at komme blodvirussen ebola til livs.

Holdet, der består af fem læger, fem sygeplejersker, tre bioanalytikere og en holdfører, er det fjerde af sin slags, som Danmark har sendt af sted for at hjælpe det trængte område.

De seneste måneder har det lysnet i Vestafrika, hvor der bliver stadig færre smittede. Eksperter og internationale sundhedsmyndigheder vurderer, at epidemien er på retræte. Der er dog fortsat brug for international støtte i Sierra Leone, der er det land, der har været hårdest ramt af den livsfarlige sygdom. Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) er stolt over det danske bidrag.

»Vi ved, at de gør en forskel. Det har indsatsen fra de tidligere hold vist. Kampen mod ebola er ikke nem, men vores sundhedspersonale kæmper en sej kamp for at hjælpe,« lyder det fra Nicolai Wammen i en pressemeddelelse, hvor han også benytter lejligheden til at takke dem, der har bidraget til indsatsen.

»Både vores udsendte sundhedspersonale og vores folk fra Beredskabsstyrelsen arbejder benhårdt i stegende hede for at bekæmpe og dæmme op for ebola-epidemien. Og alle disse hårdtarbejdende folk fortjener en stor tak og anerkendelse for deres indsats, og fordi de har valgt at tage kampen op mod sygdommen i Sierra Leone langt væk fra familie og den trygge hverdag i Danmark,« lyder det videre fra forsvarsministeren.

Verdenssundhedsorganisationen WHO anslår, at 10.500 mennesker har mistet livet som følge af ebola, siden den brød ud i starten af sidste år.