Dansk soldat dræbt i Afghanistan

En soldat er dræbt og en anden lettere såret i Afghanistan, oplyser Hærens Operative Kommando. De pårørende er underrettet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To danske soldater blev kort før kl. 9 lokal tid ramt af en improviseret sprængladning. Den ene blev dræbt af sine kvæstelser, oplyser Hærens Operative Kommando.

Soldaterne var på patrulje i Helmand i Afghanistan da de blev ramt af eksplosionen. Der blev ydet førstehjælp på stedet, ligesom en helikopter blev tilkaldt for at bringe de sårede til felthospitalet i Camp Bastion. Ved ankomsten til felthospitalet blev den hårdt sårede soldat erklæret død.

Den lettere sårede soldat er fortsat på felthospitalet. Han har selv kunnet ringe hjem for at underrette de pårørende.

Den dræbte soldat og den lettere sårede kommer fra Charlie-kompagniet, der hører til Gardehusarregimentet i Slagelse.

I en udtalelse fra HOK siger den fungerende chef for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos:

- Det er utrolig trist, at vi har mistet endnu en soldat i Afghanistan. Det er naturligvis et hårdt slag for de pårørende, som vi er i kontakt med, og som vi støtter på enhver måde. Det påvirker også den dræbtes enhed og hans kammerater, som fortsat skal løse deres opgaver, og de får al den støtte, vi kan give dem.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtrykker sin dybeste medfølelse for den dræbte soldat og hans pårørende:

- En dansk soldat har mistet livet i kampen for vores sikkerhed og tryghed og for at give det afghanske folk et håb om en lysere fremtid. Mine tanker går tillige til den dræbte soldats kammerater og kolleger i Afghanistan. De yder en fremragende indsats under meget svære vilkår. Det er en indsats, som til stadighed fortjener vores dybe respekt og taknemmelighed, lyder det i en pressemeddelse fra statsministeren.

De pårørende er underrettet.